Pewag Servo

Filters kunnen ook los van elkaar gebruikt worden.

Pewag Servo

Gaat u dit jaar op wintersport? Sneeuwkettingen zijn nodig wanneer u over sterk besneeuwde of beijzelde bergwegen gaat rijden. De Pewag Servo sneeuwketting is een stalen ketting die om de banden van uw auto worden gelegd. Op deze manier blijft er geen sneeuw aan de banden plakken en verkleint u de kans op gevaarlijke situaties aanzienlijk.

Tijdens de winterperiode moeten auto’s in veel Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Zwitserland beschikken over een winteruitrusting dat onder andere bestaat uit sneeuwkettingen. Dit is wettelijk bepaald en wordt per periode of met een verkeersbord aangegeven. Wanneer u op dat moment niet in het bezit bent van sneeuwkettingen kunt u daarvoor zelfs een boete ontvangen en bent u bij een aanrijding aansprakelijk voor ontstane schade.

Met de TÜV gecertificeerde Pewag Servo sneeuwkettingen kunt u met een gerust gevoel op reis.

Pewag Servo kopen

De nieuwste gepatenteerde Pewag Servo van AVAO.nl is in het bijzonder ontworpen voor auto’s met wat meer pk’s De Pewag Servo biedt door een fijnmazig kettingnet met kettingschakels van 3,2 mm een zeer goede grip en een lange levensduur. Dankzij de automatische kettingspanner met Servo-technologie is een optimale kettingspanning onder alle omstandigheden gewaarborgd en is het handmatig aanspannen niet meer nodig. De zelf openende sluiting aan de achterkant geeft u net dat beetje extra comfort bij het demonteren van de sneeuwketting.

Dankzij de kunststof delen aan de buitenzijde biedt deze sneeuwketting een optimale bescherming voor uw (licht) metalen velgen. De Pewag Servo wordt ook speciaal aangeraden voor voertuigen met weinig vrije ruimte in de wielkasten. De Pewag Servo koopt u eenvoudig en veilig in onze online webwinkel en u profiteert dan van onze snelle levering! Heeft u bovendien extra bagageruimte nodig voor uw gehele wintersport uitrusting? Dan vindt u bij AVAO verschillende formaten dakkoffers en dakdragers waarmee u veilig alle spullen kunt meenemen voor een geslaagde vakantie!

Pewag Servo monteren

De Pewag Servo is zeer gemakkelijk te monteren. De bevestiging kan gemakkelijk op elk gewenste plek worden uitgevoerd. Zowel thuis om te oefenen als op besneeuwde bergwegen.

De Pewag Servo sneeuwketting bestaat uit een ronde staalkabel met kettingen. Deze staalkabel leg u op de grond om het wiel. Vervolgens pakt u de uiteinden van de kabel en kunt u deze aan de bovenkant van het wiel aan elkaar bevestigen. De ogen en de haken klikt u daarna aan elkaar. Dan drukt u op de automatische kettingspanner waardoor de ketting zich aanspant. De ketting bereikt de correcte spanning wanneer u de auto een stukje verrijdt.

De Pewag Servo is zeer gemakkelijk en licht te demonteren. U trekt lichtjes aan de kabel en de sneeuwketting laat eenvoudig los. Alleen de haken moeten dan nog los worden gemaakt van de ogen en op deze manier is de sneeuwketting razendsnel gedemonteerd.

Heeft u nog vragen over deze sneeuwketting? Neem gerust contact op met onze deskundige medewerkers!