Pewag Sneeuwketting

Pewag Sneeuwkettingen

Als u als wintersportliefhebber  geregeld over besneeuwde wegen rijdt, is het van belang dat uw auto is uitgerust met sneeuwkettingen. Met Pewag sneeuwkettingen om uw banden heeft u een betere grip op besneeuwde wegen.

De Pewag sneeuwkettingen doordringen in de sneeuwlaag en verhinderen dat sneeuw zich op de banden hoopt. Een band met opgehoopt sneeuw zorgt voor zeer gevaarlijke situaties. Door met Pewag sneeuwkettingen te rijden, waarborgt u de veiligheid van uzelf, uw medepassagiers en andere  weggebruikers.

Pewag sneeuwkettingen winkel

Pewag is een hedendaagse innovatieve onderneming met meer dan 500 jaar ervaring. De geschiedenis van Pewag gaat terug tot het jaar 1500 en is daarmee de oudste fabrikant van sneeuwkettingen. Het veelzijdige assortiment Pewag sneeuwkettingen is geschikt voor besneeuwde en beijzelde wegen, zodat u zelfs onder de meest barre weersomstandigheden veilig op uw bestemming komt.

Pewag sneeuwkettingen kopen

In diverse Europese landen is het verplicht om sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen. Met een verkeersbord wordt er dan aangegeven wanneer de sneeuwkettingen verplicht zijn om te gebruiken. Pewag sneeuwkettingen worden over uw (winter)banden gemonteerd wanneer de wegen sterk zijn besneeuwd. Zodra u in een gebied komt waar er minder sneeuw ligt moeten de sneeuwkettingen weer worden gedemonteerd omdat deze anders gaten in de weg veroorzaken.

Bij AVAO kunt u Pewag sneeuwkettingen kopen om veiliger te kunnen reizen in gladde gebieden; om uw bagage daarbij veilig te transporteren vindt u tevens dakkoffers van verschillende kwaliteitsmerken in onze webwinkel. Hiermee kunt u eenvoudig spullen vervoeren die niet meer in uw kofferbak passen. Naast standaard bagages kunt u in de dakkoffers eveneens ski’s en snowboards meenemen!

Pewag sneeuwkettingen monteren

De sneeuwkettingen van Pewag zijn zeer eenvoudig te monteren. De Pewag sneeuwketting Snox Pro bestaat uit een eenheid van kettingen en een elastische kabel. Deze kabel legt u om het wiel zodat deze in de wielkast weer samentrekt. Vervolgens sluit u de rest van de ketting aan de kant van de velg. Hier ziet u hoe gemakkelijk dat gaat:

De Pewag Servo monteert u door de stalen kabel over de grond om het wiel te halen om de uiteinden vervolgens aan de bovenkant aan elkaar vast te maken. Vervolgens sluit u de rest van de sneeuwketting aan de kant van de velgen. Bekijk dit instructiefilmpje hoe eenvoudig u de Pewag Servo sneeuwketting monteert: