Sneeuwketting monteren

Sneeuwketting monteren

Wanneer u veilig en goed uitgerust naar uw wintersportbestemming wilt vertrekken, is het van belang dat u de juiste voorzorgsmaatregelen heeft getroffen, zoals het aanschaffen van goed werkende sneeuwkettingen. Sneeuwkettingen monteren om uw banden voorkomt ophoping van sneeuw aan de banden van uw auto, waardoor de kans op gevaarlijke glijpartijen wordt verkleint. Sneeuwkettingen monteren van AVAO.nl creëert extra grip op de weg tijdens omstandigheden als hevige sneeuwval en gladde wegen. In veel wintersportbestemmingen is een sneeuwketting monteren zelfs verplicht wanneer de situatie hierom vraagt, waardoor u deze in uw auto dient te hebben. Alvorens u aan uw reis begint adviseren wij u dan ook om de regelgeving in het desbetreffende land na te trekken om boetes en aansprakelijkheid te voorkomen!

Sneeuwketting monteren 4x4

In ons sneeuwkettingen assortiment vindt u diverse topmerken als Maggi Trak en Pewag, welke bekend staan om hun hoogstaande kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid en de snelle montage! Of u nu sneeuwkettingen wilt monteren om de banden van uw personenauto of sneeuwkettingen monteren 4x4 voor uw SUV, u vindt het allemaal bij AVAO.nl!

Een Maggi sneeuwketting monteren kunt u zelf heel gemakkelijk en snel door de zelfspannende schakels en doordat deze sneeuwkettingen worden bevestigd aan de wielbout. U dient de ketting op het loopvlak van de band te plaatsen, waarna u de moer bevestigd aan de bout van het wiel. Vervolgens dient u de auto een stukje naar voren te rijden, waardoor de sneeuwkettingen zich automatisch om de band heen spant. Bekijk in de onderstaande video hoe u een Maggi Trak sneeuwketting monteren kunt:

Ook een Pewag sneeuwketting monteren 4x4 kunt u zelf heel eenvoudig! Doordat een Pewag sneeuwketting bestaat uit een eenheid van kettingen en elastische kabels, kunt u de kabel om het wiel leggen, zodat deze in de wielkast samentrekt. De rest van de ketting kunt u sluiten aan de kant van de velg. Bekijk onderstaande video op welke wijze u een Pewag sneeuwketting monteren kunt!