Dakkoffer

Of u nu een actieve leefstijl hebt of gewoon graag uw favoriete spullen meeneemt op vakantie. Met een dakkoffer creëert u snel een eenvoudig extra bagageruimte op het dak van uw auto. In een dakkoffer vervoert u gemakkelijk ski’s, snowboards, stoelen of bagage naar de plek van uw bestemming. Dat is nog eens comfortabel reizen!

Dakkoffer kopen

U gaat met de auto op reis en u kunt wel wat extra bagageruimte gebruiken. De eerste vragen die waarschijnlijk bij u opkomen zijn:

  • Wat voor reis ga ik maken?
  • Hoeveel en wat voor bagage past er in een dakkoffer?
  • Welke dakkoffer past op mijn auto?
  • Hoe bevestig ik een dakkoffer aan het dak?

Bij de keuze van een dakkoffer is het belangrijk dat u op de volgende dingen let. U kiest een dakkoffer aan de hand van het soort reis dat u gaat maken. Gaat u op wintersport? Dan heeft u een dakkoffer nodig waar ski’s en snowboards in passen,dus een lang model . Gaat u een lange reis maken of op kampeervakantie? Dan raden wij u een dakkoffer aan met een groot volume. Alle dakkoffers in onze webwinkel zijn voorzien van informatie over het volume en over de inhoud. Op deze manier kunt u goed inschatten welke dakkoffer bij u en uw reis past.

Dakkoffers

Wanneer u helder hebt wat voor reis u gaat maken en wat voor bagage u gaat vervoeren, bent u klaar voor de derde stap. Welke dakkoffer past op mijn auto? Allereerst moet u rekening houden met de positie van de antenne op uw autodak. Daarnaast is het belangrijk dat de dakkoffer niet te ver naar voren en naar achteren steekt. De achterklep zou zonder problemen helemaal moeten worden geopend. AVAO heeft een grote collectie dakkoffers. Zo vindt u bij ons zowel traditionele, harde koffers van de merken Hapro, Thule en universele dakkoffers als ruimtebesparende daktassen die na gebruik opgevouwen kunnen worden.

Dakkoffer monteren

Een dakkoffer wordt aan een autodak bevestigd met behulp van dakdragers. Dit zijn metalen balken die dwars over het dak geplaatst worden. Deze worden doorgaans gemonteerd aan de dakreling van uw auto. Ook zijn er dakdragers die direct aan het autodak gemonteerd kunnen worden, zodat u geen aparte dakreling nodig hebt. Op onze website kunt met het filter gemakkelijk bepalen welke dakdragers er geschikt zijn voor uw auto. De dakdragers zijn ingedeeld op automerk en type. Op deze manier bent u verzekerd van de juiste dakdragers.

Thule dakkoffer

Één van onze paradepaardjes is de Thule dakkoffer. Thule heeft er zijn missie van gemaakt om reizigers te helpen met het veilig en comfortabel vervoeren van alles wat u dierbaar is.
AVAO heeft een breed assortiment Thule dakkoffers. De Thule Touring is een functionele dakkoffer dat voldoet aan al uw behoeften. De ruimste dakkoffer is de Thule Motion, waarmee u al uw spullen meeneemt voor een comfortabele vakantie.

De Thule Force is sportief en aerodynamisch. Deze dakkoffer is ideaal voor wintersport en andere actieve reizen. De meest luxe dakkoffer is de Thule Vector. Deze heeft een prachtig design, handige snufjes en een groot volume. De dakkoffers van Thule staan bekend om duurzaamheid, veiligheid en design. Op deze manier kunt u genieten van een onbezorgde reis richting de sneeuw of de zon.