Populaire producten

Sneeuwkettingen

Welke sneeuwketting heb ik nodig
Hiernaast ziet u een afbeelding van een autoband. Ook op uw autoband staan alle gegevens die u nodig heeft.
205 = De breedte van de band in mm
55   = De hoogte van de band
16   = Inchmaat van de band

 

Wilt u goed voorbereid naar uw favoriete wintersportgebied? Zorg er dan voor dat u altijd een setje sneeuwkettingen in de auto hebt. Een sneeuwketting is een metalen ketting die om autobanden van een auto worden gelegd wanneer er gereden wordt op sterk besneeuwde en beijzelde wegen.

Met een sneeuwketting van AVAO.nl heeft u meer grip op de weg doordat deze zich door de sneeuwlaag heen dringt en er geen sneeuw aan de autobanden blijft plakken. Op deze wijze verkleint u de kans op gevaarlijke slippartijen en kunt u met het gebruik van sneeuwkettingen de veiligheid van uzelf, uw medepassagiers en andere weggebruikers waarborgen.

Sneeuwkettingen winkel

AVAO.nl heeft een ruim assortiment aan hoge kwaliteit sneeuwkettingen. In onze online winkel vindt u sneeuwkettingen van de bekende merken Pewag en Maggi. Deze sneeuwkettingen zijn uitvoerig TÜV getest en goedgekeurd. Het TÜV certificeringsbureau staat internationaal bekend om haar deskundigheid en betrouwbaarheid.

Sneeuwkettingen kopen

Bij aankoop van sneeuwkettingen is het van belang om te weten welke kettingen er op uw wielen passen. Maggi en Pewag maken onderscheid in sneeuwkettingen voor personenwagens en sneeuwkettingen voor SUV’s . Deze sneeuwkettingen zijn verder nog onder te verdelen in diverse types. Deze types onderscheiden zich vooral in de wijze waarop de sneeuwkettingen bevestigd worden.

Nadat u bij AVAO.nl een type sneeuwketting gevonden hebt die aan uw wensen voldoet, kiest u voor de juiste maat die op uw wielen passen. De maat van uw wielen vindt u aan de buitenzijde van uw autobanden. Op onze productpagina’s vindt u voor vrijwel elke maat wiel de juiste sneeuwkettingen.

Sneeuwkettingen auto

In veel Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Zwitserland is het verplicht om in de winterperiodes en in bepaalde gebieden sneeuwkettingen in uw auto te hebben liggen. Omdat niet overal dezelfde regels gelden, met betrekking tot sneeuwkettingen, raden wij aan om ruim voor vertrek de wetgeving van het desbetreffende wintersportgebied na te trekken. Boetes of aansprakelijkheid bij ontstane schade bij aanrijding kunnen hiermee worden voorkomen.

Het verplichte gebruik van sneeuwkettingen wordt met borden langs de weg aangegeven. U monteert de  sneeuwkettingen uit onze webwinkel dan alleen wanneer er een dik pak sneeuw ligt. Het is aan te raden om voor de bevestiging van de sneeuwkettingen een parkeerplek op te zoeken waar u de kettingen op aangedreven wielen bevestigt. Voor het rijden met sneeuwkettingen geldt er een maximale snelheid van 50 km per uur.

Heeft u vragen over de sneeuwkettingen van AVAO.nl? Stel deze dan aan onze experts voor deskundig advies!