Sneeuwkettingen 4x4

Sneeuwkettingen 4x4

Bent u van plan om uw SUV of 4x4 mee te nemen naar uw favoriete wintersportgebied? Wanneer u over sterk besneeuwde wegen moet rijden is het verstandig om sneeuwkettingen aan boord van uw auto te hebben. Bij AVAO.nl vindt u sneeuwkettingen voor elke SUV of 4x4. Sneeuwkettingen 4x4 wordt gebruikt om te voorkomen dat er lagen sneeuw aan de autobanden blijven plakken. Wanneer er veel sneeuw is opgehoopt aan uw banden, verliest u gemakkelijk grip op de weg en kunnen gevaarlijke slippartijen ontstaan.

Sneeuwkettingen 4x4 kopen

Bovendien is het in de Europese landen Duitsland, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Tsjechië, Zweden en Zwitserland verplicht om naast uw winterbanden sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen om de veiligheid van uzelf, uw passagiers en andere weggebruikers te waarborgen. U kunt een boete ontvangen wanneer u geen sneeuwkettingen bij u hebt en u kunt aansprakelijk worden gesteld voor schade bij een aanrijding.

Met de sneeuwkettingen 4x4 in uw auto kunt u zonder zorgen op wintersport, maar deze sneeuwkettingen kunnen ook uitstekend gebruikt worden wanneer u met de auto in modder, zand of nat gras terecht bent gekomen. Behalve sneeuwkettingen kunt u bij AVAO terecht voor topkwaliteit autoartikelen waarmee u veilig en comfortabel op reis gaat. Bekijk ook ons automatten, fietsendragers en dakkoffer assortiment!

Sneeuwkettingen  4x4 winkel

Wieldoppen.nl heeft lichte sneeuwkettingen voor personenwagens en zware sneeuwkettingen voor SUV’s en 4x4 in het assortiment. In onze online winkel kunt u kiezen uit sneeuwkettingen van de gerenommeerde merken Pewag en Maggi.

De historie van Pewag gaat terug tot 500 jaar geleden en is daarmee de oudste kettingenproducent ter wereld. In 1912 fabriceerden zij de eerste sneeuwketting en Pewag is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste producenten van de meest innovatieve sneeuwkettingen.

Ook Maggi staat bekend om hoge kwaliteit sneeuwkettingen. De Maggi sneeuwkettingen onderscheiden zich door de unieke zijaansluiting aan de wielbouten. Hierdoor maakt de sneeuwketting alleen contact met de band en blijven lichtmetalen velgen goed beschermd.

Beide merken zijn TÜV gecertificeerd. Dit betekent dat de sneeuwkettingen aan de strenge eisen voor veiligheid voldoen, zodat u met de sneeuwkettingen 4x4 zonder zorgen op reis kunt.

Sneeuwkettingen  4x4  monteren

Voordat u sneeuwkettingen 4x4 aanschaft en bevestigt, is het belangrijk dat u de maat van uw wielen bij de hand hebt. De afmetingen van de wielen van uw auto vindt u aan de buitenzijde van de autoband. Hier staat een code, bijvoorbeeld: 205/55 R 16. Het getal 205 is de breedte van de band in millimeters. Het getal 55 staat voor de hoogte/breedte verhouding,  de R staat symbool voor Radiaal structuur en de 15 staat voor de diameter.

In het filter aan de linkerzijde van de webpagina kunt u deze gegevens invoeren zodat er direct de juiste maat sneeuwkettingen getoond worden.

Het monteren van sneeuwkettingen 4x4 is binnen een paar minuten gedaan. De Pewag sneeuwkettingen 4x4 monteert u eenvoudig door deze met de elastische band om het wiel te leggen. De sneeuwkettingen 4x4 van Maggi bevestigt u snel en gemakkelijk aan de wielbout van het wiel zodat u veilig op reis kunt.